نکات مهم برای خرید لگو :
لگوها مهارتهای زیادی را در کودک تقویت میکنند. از جملهی این مهارتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- توسعه مهارتهای اجتماعی
- توسعه مهارتهای حرکتی
- تقویت توانایی حل مسئله
- تقویت خلاقیت
- تقویت اراده
- بالا بردن اعتماد به نفس
- تقویت مهارتهای ریاضی
- کسب دانش
واقعا هم همینطور است.جذابیت و فواید لگوها فراتر از چیزی که خودش را محدود به رنج سنی خاصی کند.در هر سنی میتوان از لگو استفاده کرد.البته شرکت لگو، برای هر سن سبک خاصی در نظر گرفته است. هنگام خرید، باید به رنج سنی پیشنهاد شده روی بسته توجه کنید.
برای کودکان کوچکتر، استفاده از تعداد لگوهای کمتر و در عین حال بزرگتر بهتر است. در این سنین لگوهای کلاسیک یا لگوهایی با مضمون ساده بهتر است.
رنگ آجرها شاد و روشن است تا جایی که برای شناخت رنگها گزینهای بسیار عالی به حساب میآید.
هر چقدر که سن کودک بیشتر و بیشتر میشود، به پیچیدگی بازی اضافه میشود. مثلا در سن 3 تا 5 سالگی، میتوان لگوهایی برای کودک خرید که دارای جزئیات بیشتری است و ریزتر و تعداد بالاتر است.
بالای 5 سال میتوان انواع لوگوهای موضوعی را تهیه کرد و وقتی که به سنین ده، یازده و بالای دوازده سال رسید، به لگوهایی رو آورد که میتوان بواسطهشان سازههایی فوق پیشرفته ساخت که حتی امکان نورپردازی در آنها هم وجود داشته باشد.
بازی های فکری از بازی های مهم برای کودکان هستند.
مطالعات نشان میدهد کودکانی که با اسباببازیهای ساختوساز مانند لگو سرو کار داشتهاند هوش فضایی-تجسمی و هوش ریاضی و منطقی شان رشد یافته است. و همچنین تحقیقات نشان می دهد که بیش از ۶۰ درصد بزرگسالانی که در مشاغلی از جمله طراحی و معماری فعالیت می کنند خانه سازی با لگوها از بازی های مورد علاقه شان بوده است.
هیچ کودکی با بازی با لگوها ساختمان سازی یاد نمی گیرد ولی ممکن است یاد بگیرد چطور آنها را روی هم قرار بدهد تا ستون ها و بدنه محکمی بسازد. بیشتر بحث اعتماد به نفس و آشنایی است تا مهارت اندوزی.
لگو برای کودکان فرصتهای هیجان انگیز برای سرهم بندی کردن، ایجاد میکنند. این بازیها برای توسعه مهارتهای کودکان بسیار مفید است. بازی با لگو و بلوک میتواند طیف وسیعی از تواناییهای کودکان از جمله: مهارتهای حرکتی، مهارتهای مکانی، مهارتهای زبانی و حل مسئله متفاوتی را ایجاد کند.
راه دیگری برای لذت بردن از اسباببازیهای ساختمانی وجود دارد و این ممکن است به کودکان کمک کند که یک شکل از اطلاعات غیر کلامی را که برای دستیابی به بسیاری از زمینه های STEM (علم، فناوری، مهندسی، یا ریاضی) بسیار مهم است، ایجاد کند مانند: توانایی تجسم اشیاء سه بعدی و توانایی تصور و دستکاری اطلاعات مکانی در سر کودک شما. این نوع بازی، بازی بلوک ساختاری نامیده میشود و زمانی که کودکان سعی میکنند با ساختن یک مدل یا طرح، یک ساخت و ساز را مجددا احیا کنند این بازی اتفاق میافتد.
کودکان باید آنچه را که میبینند تجزیه و تحلیل کنند، قطعاتی را که کل را تشکیل میدهند، درک کنند و چگونگی ارتباط آنها با یکدیگر را بیاموزند. برای اینکه واقعا موفق باشند، ممکن است نیاز به کمی اندیشی داشته باشند و این کمک میکند تا بتوانند تصور کنند که یک شی از زاویه دیگری شبیه به نظر میآید به عنوان مثال: بچهها زمانی که میتوانند شکل هندسی خود را در چشم خود تغییر دهند زمان بیشتری را صرف میکنند. برای دیدن چگونگی این کار چالش برانگیز، ما به یک کودک برخی از آجرهای پلاستیکی مانند لوگو ارائه میدهیم و از او میخواهیم که این طرح را بازتولید کند به نظر میرسد ساده است، اما در نظر گرفتن آنچه که او باید انجام دهد مهم است. او باید سه نوع آجر را انتخاب کند: یک ۴ تایی، یک ۸ تایی و یک ۱۲ تایی. او باید کوتاهترین آجر را به آن متصل کند تا در یک لبه بلندترین آجر قرار بگیرد. او نیاز به پیوستن آجر متوسط به انتهای دیگر بلندترین آجر دارد.
رنج سنی بازی با لگو
اما چرا بازی با لگو لذتبخش است؟ ازآنجاییکه بچهها هیجان ساخت و ساز را دوست دارند، بنابراین میتوانند این بازی را برای ساعتها انجام دهند. نصب بلوکهای لگو نیازمند دقت و قدرت زیادی در عضلات دست و انگشتان است؛ بنابراین این بازی، در کنار تقویت ماهیچههای دستانشان به بهبود مهارتهای دیگری چون یادگیری مهارت نوشتن هم کمک میکند.همانطور که میدانید این بازی هیچگونه محدودیت سنی ندارد. از این رو، بازی با لگو میتواند سبب کاهش استرس و خشم در بزرگسالان شود. زیرا وقتی شما روی ساخت چیزی تمرکز دارید، از نفوذ افکار ناخواسته به ذهن خود جلوگیری میکنید. لگو کلاسیک برای رنج سنی 4 سال به بالا مناسب میباشد. با توجه به کوچک بودن برخی از قطعات لگو و وجود خطر بلعیدن توسط کودک، این بازی برای رنج سنی کمتر از 4 سال توصیه نمی شود.
هر چه سن کودک شما بیشتر باشد، لگو پیشرفته تر شده و قطعات آن کوچک تر می شود. برعکس هر چه سن کودک کمتر باشد قطعات آن بزرگتر شده و تعداد آنها کمتر میشود. یک کودک ۲ ساله انگشتان و مچ دست ضعیف تری برای اتصال و جدا کردن قطعات آن دارد. پس قطعات درشت که به راحتی متصل و یا جدا می شوند برای او مناسب تر هستند. بنابراین در هنگام انتخاب لگو حتما سن کودک خود را در نظر بگیرید. عدم توجه به این مسیله میتواند باعث ایجاد سرخوردگی در کودک و عدم تمایل برای بازی کردن با آن شود.
اولین نکته ای که باید به هنگام خرید لگو به آن توجه داشته باشید، تناسب استفاده از آن با رده سنی فرزند و یا مخاطبی است که قصد خرد این اسباب بازی را برای او کرده اید.با اینکه امروزه مدل های متنوعی از این نوع وسایل سرگرم کننده در بازار موجود می باشد که کار با آنان مناسب طیف گسترده ای از رده های سنی است، اما به هر حال شما باید با توجه به سن کودکتان اقدام به خرید این محصول فوق العاده جذاب نمایید.
لگو بر اساس سن کودکان دارای مدل های مختلف است. از آنجایی که در هر سنی مهارت های ویژه ای از کودک پرورش می یابد، بنابراین بازی کردن با لگوی مناسب سن کودک، دارای فواید ویژه و اختصاصی برای او است. دقت کنید که لگو یک اسباب بازی حرفه ای است.هر چه سن کودک شما بیشتر باشد، لگو پیشرفته تر شده و قطعات آن کوچک تر می شود. برعکس هر چه سن کودک کمتر باشد قطعات الگو بزرگتر شده و تعداد آنها کمتر میشود.
قابلیت بلعیده شدن توسط کودک
یکی از مواردی که در صورت عدم توجه و غافل شدن از آن می تواند سبب بروز خطرات بسیاری برای کسانی که دارای فرزندان خردسال هستند شود، خرید لگوهایی است که دارای قطعات ریز و لیز هستند. چنین محصولاتی در کنار سرگرم بودن خود از خطرات زیادی همچون بلعیده شدن نیز برخوردارند و باید طرفداران این اسباب بازی به این مورد نیز توجه کافی را داشته باشند.
فواید بازی لگو (تاثیر آن بر هوش و رشد مهارت های کودک)
ذهن کودکان منبع بی پایانی از ایده های ذهنی است، بازی لگو می تواند برای آنها بسیار جذاب و سرگرم کننده باشد. چون کودک می تواند هر آنچه را که در ذهن خود تخیل می کند را در این بازی پیاده کند. کودکان عادت دارند برای بازی ها خود ابتدا یک سناریو تعریف کنند. اگر اسباب بازی آنها لگو باشد، با توجه به داستان بازی خود می توانند اشیا، آدمک ها و هرآنچه را که برای بازی خود به آن نیاز دارند را با استفاده از قطعات آن خلق کنند.
همین خصوصیت باعث می شود تا LEGO دارای فواید و مزیت های ویژه ای نسبت به اسباب بازی های دیگر باشد. در واقع لگو یک بازی جامع و کامل برای کودک است.
مزیت بازی کردن کودک با لگو
- پرورش خلاقیت و قوه تخیل کودک و هم چنین عملی ساختن آنها
- گسترش دایره لغات کودک و اطلاعات عمومی او از طریق خلق سازه های مختلف چون قطار، کامیون، هواپیما و یا مفاهیمی چون رنگ های مختلف
- پرورش قوه داستان سازی و قدرت بیان کودک از طریق ساخت سناریو برای بازی خود (کودکان عادت دارند در حین بازی کردن با خود صحبت کنند)
- عدم خستگی و دلزدگی کودک از بازی کردن با آن
- افزایش دقت و هماهنگی میان چشم ها و دست ها
- سازماندهی تفکرات کودک و عادت کردن به برقراری نظم در همه امور خود
- مقاوم بودن این بازی نسبت به شکستن و خراب شدن
- ایمن بودن قطعات لگو
- عضلات انگشت ها و مچ دست را تقویت میکند و باعث تحرک آنها میشود!
- به ما یاد میدهد خراب شدن پایان راه نیست و همیشه میشود شروع کرد و از نو ساخت!
- آشنایی با بعد و اشکال هندسی
- بالا رفتن اعتماد به نفس
مزایای بازی با لگو کلاسیک
شاید تعجب کنید اما جالب است بدانید لگو کلاسیک به دلیل تنوع بالا در رنگ و تعداد، سبب افزایش هوش شما خواهد شد. بازی لگو، یکی از بهترین ورزشها برای مغز شما خواهد بود و میتواند دریچهی نگاه و فکر شما را نسبت به محیط پیرامون تغییر دهد. از طرفی سبب تیزهوشی فرزندان شما در بزرگسالی خواهد شد.
کودکانی که بهتنهایی و بدون کمکگرفتن از بزرگسالان، مراحل ساخت و ساز لگوی کلاسیک را انجام میدهند، توانایی خود را در حل مشکلات تقویت میکنند. از طرف دیگر، کودکانی که بهصورت گروهی و با همراهی دوستان یا خانوادهی خود به ساخت سازههای خلاقانه با لگو کلاسیک میپردازند، مهارت برقراری ارتباط اجتماعی و انجام کار گروهی را از کودکی میآموزند. همچنین با اصول ریاضی و مهندسی مثل اندازه، تقارن، شکلهای هندسی و الگو به طور ناخودآگاه آشنا خواهند شد.
چرا باید با لگو بازی کنیم؟
این اسباب بازی ضرری برای شما و کودکتان ندارد. برعکس بسیار مفید و کاربردی است و به شما از لحاظ ذهنی و فکری کمک زیادی میکند.
خب ما معتقدیم لگوبازی همش فایدهست و یهذره هم ضرر و ناخالصی نداره!
• اول اینکه ما رو با مفهوم ساخت و ساز آشنا میکنه و کمک میکنه به جای اینکه بریم دل و رودهی وسایل خونه رو دربیاریم، یه گوشه بشینیم و با لگوهامون بازی کنیم.
• دوم اینکه مهارت حل مساله رو تقویت میکنه چون یهو میبینی چندتا قطعه رو روی هم چیدی و هنوز شبیه چیزی نشده، اینجاست که هم باید تخیل و طرح مساله کنی هم مسالهای رو که طرح کردی، با انتخاب قطعه لگوهای درست و مناسب، حل کنی!
بازیهای کودکی تاثیر بسزایی در شکلگیری مهارتهای محیطی افراد دارند و همین مهارتها زمینه ساز موفقیتهای افراد در زمینههایی گوناگونی از جمله علوم و مهندسی هستند.
مهارتهای جسمی و روانی که به وسیلۀ لگو ارتقا مییابد:
۱. لگو، به بچهها یاد میدهد که سهبعدی فکر کنند.
۲. لگو، در یادگیری زبان دوم، به کودکان کمک میکند.
۳. لگو، مهارت حل مساله، برنامهریزی و سازماندهی را در کودک رشد میدهد.
۴. لگو، باعث تقویت مهارتهای ارتباطی و طرز تفکر نقادانه میشود.
۵. لگو، کودکانی خلاق و خوشفکر، بار میآورد.
۶. لگو، اصول مکانیک را به کودک میآموزد.
۷. سبب رشد و هماهنگی مهارت های بدنی و ارتباطات فضایی می شود.
۸. به هنگام بازی تصورات و تخیلات کودک تحریک می شود.
۹. موجب پرورش عضلات ظریف انگشتان و مچ دست می شود.
۱۰. مفاهیمی مانند «جلو»، «عقب»، «زیر»، «روی»، «داخل»، «خارج» می تواند با استفاده از یک تصویر نمایشی و خانه ای ساخته شده با لگوها به کودکان آموزش داده شود. دستورات ساده ای مانند «عروسک یا سرباز را در جلوی خانه بگذار» یا «آن ها را پشت خانه قرار بده» کودک را به یادگیری این مفاهیم برمی انگیزاند.
۱۱. پرورش قدرت بیان و داستان سازی، وقتی کودک شروع به ساختن می کند، داستان سازی می کند، لغات جدید یاد می گیرد، جمله سازی می کند و در نتیجه قدرت بیانش پرورش می یابد.
۱۲. کودک با لگوها چیزی می سازد، آن را مشاهده می کند و هر زمانی که دوست داشت آن را بدون ترس و واهمه خراب می کند، چون کودک در ساختن و خراب کردن آزادی عمل دارد احساس خستگی نمی کند.
۱۳. اشکال هندسی را می تواند با بعضی از لگوها بسازد و از این طریق پی به مفاهیم هندسی می برد.
۱۴. چون لگوها در رنگهای مختلف تهیه شده اند می تواند کودکان را در شناسایی و آموزش رنگ ها یاری دهد.
۱۵. وقتی کودک در اتصال قطعات موفق می شود و چیزی می سازد، احساس غرور و پیروزی می کند که در اعتماد به نفس کودک بسیار مؤثر است.
۱۶. کودک در نتیجه اتصال قطعات و خراب کردن آن با مفاهیم تجزیه و ترکیب اجسام بیشتر آشنا می شود.
۱۷. نکتۀ با اهمیت در لگو این است که یادگیری و کار کودک جنبۀ تکراری و خسته کننده پیدا نمی کند و به وسیلۀ مهره های لگو هر بار می تواند شکل جدیدی درست کند.
۱۸. زمینۀ تطابق و هماهنگی چشم و دست را فراهم می آورد.
۱۹. زمینۀ همکاری و رشد مهارت های اجتماعی کودک را گسترش می دهد.
۲۰. همۀ کودکان به تناسب سن و هوش می توانند از این اسباب بازی استفاده کنند، کودک باهوش یک ساختمان پیچیده می سازد و کودک با بهرۀ هوشی پایینتر ممکن است با قرار دادن چند قطعه لگو بر روی یکدیگر برج یا ساختمان ساده بسازد.
۲۱. کودک دست به خلاقیت و ابتکار می زند و چیزهای جدید می سازد که در رشد خلاقیت و توانایی های ذهنی او مؤثر است.
۲۲. به قدرت تفکر منظم و سازماندهی کودک کمک می کند.
۲۳. اگر کودک به طور ناگهانی پایش را روی لگو بگذارد به راحتی نمی شکند و خراب نمی شود.
۲۴. از طریق بازی با لگوها کودک کثیف نمی شود و به همین دلیل والدین کودکان را به طرف این گونه بازی ها تشویق می کنند.
دیدگاه خود را بنویسید