نقش بازی در یادگیری کودک چیست؟

شما باید در انتخاب نوع بازی حساسیت به خرج بدهید زیرا که؛ با یک سرگرمی مناسب یادگیری فرزند افزایش می یابد و دامنه این پیشرفت تماما بستگی به نوع آن داد. چگونگی نقش بازی در یادگیری کودکان از طریق افزایش قدرت تجسم و تصویرسازی، خلاقیت و قدرت ابتکار و در نهایت حل یک مساله می باشد.

یک یاز فواید بازی کردن در دوران کودکی و البته گروهی و دسته جمعی این است که؛ فرد به یک شناخت از خود می رسد و هویت خود را پیدا می کند و البته به نقش افراد دیگر نیز پی می برد. در این سبک از بازی ها، همه افراد شرکت کننده در کنار هم قرار می گیرند و به تنها چیزی که فکر نمی کنند تفاوت های قومی، ملیتی و یا سطح فرهنگی است. آن ها یک هدف ثابت و واحد دارند و در پی رسیدن به آن تلاش می کنند.

پس با این توضیحات متوجه شده اید که بازی کردن در دوران کودکی اساس و پایه آموزش ابتدایی می باشد و نمی توان آن را در هیچ کلاس درس دیگری یافت.

نقش بازی در یادگیری کودک

یادگیری از طریق آموزش

در این مسیر والدین، مربی و معلم نقش بسزایی دارند رفتار آن ها و چگونگی برخورد شان با دانش آموز از مهمترین عوامل موثر در افزایش اعتماد بنفس و همین طور افزایش حس مسئولیت پذیری می باشد. از طریق بازی های گروهی که زیر نظر و یا هدایت غیرمستقیم مربی یا یکی از والدین در خانه برگزار می گردد؛ فرزند یاد می گیرد که چگونه با دیگران تعامل و ارتباط مثبت برقرار کند او مثبت نگر می شود.

شایان ذکر است که علاوه بر آن، باعث افزایش خلاقیت و قوه ابتکار می گردد.

آموزش از طریق بازی یکی از موثرترین ها در تعلیم و تربیت است. هم تفریح و بازی و هم یادگیری. زندگی شاد و خلاق را برای دانش آموزان رقم می زنیم؛ به او یاد می دهیم هدف والای زندگی کردن چیزی غیر از تنها کار کردن است.

هر انسانی در سال های اولیه زندگی اش، بخش های مختلف ذهن اش پایه ریزی می شود. مغز او پرورش می یابد؛ از این رو مهمترین و طلایی ترین دوران یادگیری در انسان همان دوران کودکی اش می باشد. پس می توان بازی کردن را که؛ جزء لاینفک یک بچه خردسال است را تبدیل به اهرم کمکی آموزشی نمود.

همانطور که با فرزندتان بازی می کنید، کاردستی درست می کنید، با هم حرف بزنید، با هم دوست شوید، با زبان کودکانه با او حرف بزنید، گاهی شوخ باشید و گاهی جدی؛ در نهایت آن جا که لازم است او را راهنمایی کنید و بگذارید خودش تنهایی کاری را انجام بدهد.

سخن آخر

نقش بازی در یادگیری کودک، منجر به تقویت مهارت های ارتباطی و اجتماعی شده و از او یک فرد با روابط عمومی بالا می سازد. یاد می گیرد چطور دوست پیدا کند و آن رابطه را حفظ کند.

تاثیر این متد آموزشی بر جنبه های مختلف زندگی بسیار زیاد است. موارد زیر این تاثیرات را به صورت خلاصه بیان می کنند:

  • کشف چیزهای تازه در پیرامون
  • افزایش اعتمادبنفس
  • افزایش قدرت تصمیم گیری
  • پرورش هوش و خلاقیت
  • تخلیه انرژی دوران کودکی
  • حس مفید بودن
  • یادگیری برقرار ارتباطات اجتماعی
  • یادگیری نظم
  • افزایش حس مشارکت و کارگروهی
  • یادگرفتن حس مسئولیت پذیری